Our Blog

The Office Operators opende donderdag 30 januari hun deuren in het Groot Handelsgebouw te Rotterdam.

Dit ging gepaard met hapjes, drankjes, dames in rode jurken en mannen met rode stropdassen. Maar ook met 3 series van mijn werk. De portretten, Containers en vergezichten. Helaas staat er geen Roemer Overdiep op de naambordjes maar dat komt er vast wel als ik dood of beroemd of beide ben.

0

Vandaag zag ik bij de mijn groenteboer Robert en Mirna een bevreemdend ding. Het bleek een tomaat te zijn die verkocht werd alsof het een Chanel product is. Een zilveren doosje waarin 1 tomaat zat.
De iets nuchtere Robert gaf me er eentje mee om te proeven. “De honingtomaat heeft een broertje” zei hij. Zelf vond hij het geen tomaat omdat hij te zoet is.

Van binnen ziet hij er prachtig uit! Het lijkt wel of hij minder pitjes heeft. Voor Italianen is hij te rood. Ons Nederlanders is geleerd dat een rode tomaat lekkerder is, Italianen vinden ze alleen goed voor een saus en preferenen de tomaat die er uit ziet als een vleestomaat die geen zon heeft gehad.

Qua smaak is hij mild. Gelukkig proef je nog wat nachtschade maar het lichte zuurtje is volledig weg. Zoet is hij ook niet. Nee een milde tomaat die wel lang tomatensmaak in je mond blijft geven. De witte kern is lekker, het buitenste vruchtvlees is wat mij betreft te neutraal qua smaak.

Het is in iedergeval wel de duurste tomaat. Verpakt alsof je een sieraad koopt dus je gaat wel aandachtig proeven.

Op de verpakking staat overigens wel een webadres: www.droomtomaten.nl. Ik had verwacht recepten te vinden op de site maar dat valt tegen. Er staat alleen een soort handleiding over hoe je de tomaat moet eten: Dream, taste and enjoy.

Eigenlijk een bizarre marketingstunt in tijden van crisis.

Een serie container voorkanten gemaakt in de haven van Rotterdam.

 

Samen met Judith Schluter  heb ik in Rotterdsm gefotografeerd. Anders dan de foto zou vermoeden, was dat in de havens van Rotterdam. Binnenkort zal ik de serie op de site zetten.

0

Dit jaar vierden we oud en nieuw met Carina die net uit het vliegtuig stapte. De beelden hebben we snel omgezet tot een video boodschap!

Rotterdam Erasmusbrug is mijn Foto van de dag. Vandaag was ik voor een klant in Rotterdam. Het regende en was windkracht 8!

0

La Rive Amsterdam Video – Sons de cuisine is een korte impressie in de keuken van het Amstel Hotel te Amsterdam. Naast de twee films voor het Amstel Hotel die ik gemaakt heb, mocht ik ook nog een paar beelden in de keuken schieten. Samen met Alex de Groot hebben we tot de avond beelden kunnen filmen. Dank Roger!

Je kunt hem ook bekijken op: http://vimeo.com/80749863